Frankrijk holiday parc safaritent huren Frankrijk holidayparc tent huren kindvriendelijk holiday parc stijlvol kamperen
-
-


.
Restaurants, wildlifeparc, kastelen, dorpsfeesten, markten, vuurwerk, wandelroutes, daguitstapjes.

Via paden en landweggetjes ontdek je lopend of op de fiets de directe omgeving. Met de auto ga je wat verder, naar een rustig gelegen meer voor een frisse duik, naar kastelen, dorpen, brocantes, een concours de pétanque, een manege, een wildlifeparc of natuurpark etc. In de loop van de zomer zijn er allerhande lokale feesten rond diverse thema's zoals de middeleeuwen, volksmuziek, wijn, de tomaat of rivierkreeft, biologisch boeren en de oogst.
.
Vanaf de camping ben je binnen 7 minuten in Aigurande met alle winkels, garages, banken e.d. De Intermarché, met tankstation, is ook op zondag open.
.
Op 20 minuten van camping Ambiance ligt het fort van Sarzay. Rond het plaatsje Châteaumeillant ligt de wijnstreek. Op het Château d'Ars zijn regelmatig concerten en muziek-festivals. En nog veel meer: basiliek van Neuvy St. Sépulchre, kasteel van Meillant en van Ainay le Vieil en natuurlijk met meerdere gezellige restaurantjes op zo'n 6 à 8 km vanaf de camping.
.
Behalve de drie uitgezette wandelroutes bij de camping zijn er nog vele prachtige routes. Zoals vanaf de ruïne van Crozant Deze route loopt langs water en rotspartijen naar de plaatsen waar impressionisten begin vorige eeuw hun schilderijen website hebben gemaakt vallee des peintres. Na de wandeling is een bezoek aan het lokale restaurant de moeite waard. Je kunt er ook kano's huren voor een tochtje over de Creuse. Voor een picnic in een natuurpark ga je naar Parc des Parelles website Het ligt op 10 minuten van de camping. In het amfitheater worden muziekavonden georganiseerd.
.
Een mooie combinatie is een bezoek aan het kasteel van Boussac, het beklimmen van een berg met bovenop grote granietstenen waar je onderdoor kunt lopen, een uitgezet parc-aventure door de bomen, en het hoog gelegen dorpje Toulx-Sainte-Croix met uitkijktoren en een 12de eeuws kerkje.
.
Op onze zomerpagina staan nog meer van dit soort combinaties. Daarop vind je ook "deze week" met alles wat er in de directe omgeving van Ambiance wordt georganiseerd.
.
Langs het meer van Eguzon lopen een auto- en diverse wandelroutes naar andere meren en uitzichten. Je komt dan o.a. door het kunstenaarsplaatsje Gargilesse website, klein en gezellig. In de buurt is de wat grotere plaats Argenton sur Creuse, klein venetië met eeuwenoude bruggen en het archeologisch museum website Argentomagus.
.
Combineer cultuur met licht vermaak: Musea, kastelen, muziek, kunstexpo's e.d. architectuur van Noirlac, grootste natuurlabyrint website ter wereld, wildlifeparc van Chabrières , middeleeuwse kloostertuin van Orsan website, of Château van George Sand site, fresco's van Nohant-Vicq. Een van de meren: Lac-Chambon rondvaart en in Chassignoles: maison des traditions - La Châtre - Bourges - Culan - of over het meer van Sidiailles.... - un -omg - aaa -